Til "Summer Meetup" - det naturlige lys

Jeg var til et fotomeetup der var arrangeret i Odense. Et meetup er en dag hvor fotografer, modeller og make-up folk mødes for at have det sjovt med deres fælles interesse – fotografering. Det er ofte et meget åbent koncept, som ikke kræver betaling eller et bestemt teknisk niveau. Alle kommer for at hygge sig og lære af hinanden.

Der var på dagen sat et tema og det var “Naturligt lys”. Så flash er forbudt, men reflektorer var ok. Jeg ville dog gerne øve mit helt simple setup og kun tage billeder af tingene, som de så ud. Opstillingen var altså mig selv, kameraet og  modellen.

Vejret var på mange måder rigtig svært at arbejde i, da det flere gange regnede og der ustandseligt var en voldsom blæst. Det var koldt og lyset skiftede konstant pga. skyer.

Jeg havde bestemt mig for at øve en tilgang hvor modellen er mellem mig og solen. På den måde ville jeg undgå at øjne bliver for lukkede og at der kommer kraftige skygger i ansigtet. På samme tid kan jeg opnå et pænt hårlys. Alle billederne er taget på en typisk dansk sommerregnvejrsdag med vind og kulde. Intet andet er brugt end mit kamera. Det kan lade sig gøre :)

Resultaterne kan ses herunder

Jeg tog også et par stemningsbilleder på dagen

Nogle lidt alternative gæster var også mødt op for at få taget billeder. Denne svane ville have fotograferet sine børn – og det kom der så et familieportræt ud af.

Summer-meetup-1.jpg

Min tur til Island

Jeg havde været så usandsynligt heldig at vinde en tur til Island. Hele turen gik ikke med at tage billeder, men selvfølgelig havde jeg mit kamera med.

_X2A4668.jpg

Dette billede tog jeg på vej ud i sundet ved Reykjavik, da jeg skulle se på hvaler.

_X2A5989_HDR.jpg

Þingvellir Nationalpark

_X2A5902_HDR.jpg

Billedet er fra Reykjavik. Det er en skibsskulptur ud mod sundet. På denne tid om eftermiddagen inden solen gik ned var der hver aften specielle farver på himlen og ved vandet.

Til Berlin Marathon 2011

Det er ikke unormalt at større byer har deres eget motionsløb. Så selvfølgelig skal Berlin også have et. Berlin Marathon er dog nærmere at betragte som en industri. Der er næsten 40.000 løbsdeltagere og dagen før løbet er der et mindre løb for rulleskøjter hvor der “kun” deltager 8.000.

At løbet er så stort som det er og på visse måder elitært (marathon er ikke for alle) – så er der lige før løbet et marathon for handikappede.

Udlevering af numre foregår i den nedlagte Flughafen Tempelhof. Her har arrangørerne BWM og Berliner Morgenpost stillet lidt forskelligt op på de gamle terminalpladser.

 

Min tur til Venedig

 Jeg blev inviteret til Venedig og selvfølgelig tog jeg et kamera med.

Venedig er kendt for sin beliggenhed ude i vandet og de mange gamle bygninger. 

IMG_8159_1.jpg

Typisk italiensk anti-piatti, som man kan spise imens man finder ud af hvad man vil bestille.

IMG_9369 as Smart Object-1.jpg

Selvportræt taget på Markuspladsen