Fotografer dig selv vha. fremmede

 Vi kender det alle. Vi står et sted og tænker at vi gerne vil have taget et billede af os selv. Nogen klarer det med en såkaldt "selfie". Andre beder en tilfældig på gaden om at tage billedet. Men det bliver sjældent specielt godt på den måde og det er egentlig lidt irriterende. Faktisk ville man ønske at man kunne fotografere sig selv.

Men er det ikke bare sådan verden nødvendigvis må være når ikke alle personer ved hvad komposition og eksponering er for noget? Mit svar er "NEJ"! Selvfølgelig kan du få en tilfældig på gaden i en hvilken som helst hovedstad i verden eller på et bjerg på Island til at tage billeder af dig selv, som du selv ville have gjort det.

Det er et spørgsmål om forberedelse; Hvis du ved hvor du selv vil stå når billedet tages og hvor "fotografen" skal stå. Så kan du blot indstille kameraet som du ønsker og sætte et fokuspunkt til at lyse hvor du vil have at den tilfældige fotograf skal placere dit hoved.

Den tilfældige fotograf har herved kun få muligheder for at påvirke billedet;

1. Højden billedet tages fra.

2. Om kameraet holdes lige eller ej

3. Om kameraet rystes imens.

Resten har du selv bestemt på forhånd.

Herunder viser jeg et par eksempler på billeder der er taget på denne vis af en person der ingen indsigt har haft i kameraets funktioner.

  Eksemplerne er fra Berlinmuren og fra toppen af en vulkan på Island og jeg har selvfølgelig ikke selv taget dem, da jeg netop gerne selv ville være på dem.