Reportage "En fotograf på arbejde - studie og location"

Som fotografisk assistent følger jeg jævnligt min ven fotograf Kasper Fladmose og hjælper med at holde lys, bære ting og andet der nu måtte være brug for. Undervejs bliver der ofte tid til jeg kan dokumentere noget af shootet i form af reportagebilleder. Jeg forsøger at få så meget med som muligt, så man kan få et indblik i selve processen og ikke kun resultaterne fra shootet.

En dag var jeg med Kasper der havde to opgaver.

Studiebilleder
Den første opgave var billeder der skulle bruges til en modelportfolio. Her var frisør Ditte Marie Brandstrup med for at holde styr på hår og løbende lave forskellige tilretninger. Modellen var Dženis Zuković.

Når man har frisør eller make-up artist med på et shoot har man pludselig mulighed for at få mange flere og forskellige billeder ved samme session. Der kan laves store ændringer. På samme tid kan det give god sparring under shootet i forhold til stil og udtryk. Man kan sige at fotografen i større omfang kan koncentrere sig om billedet, når han ikke også skal holde styr på om alt tøj, hår, hud osv. er som det skal være. Der er rigeligt at holde styr på i forvejen.

Se galleriet for at se processen

Locationbilleder
Den anden opgave var locationbilleder til portfolio for model Catharina Christiansen.

Til locationbilleder har man ofte en overordnet ide om hvor det skal foregå, men præcis hvor og hvordan har man normalt ikke sat sig helt fast på. Det kan give en masse og meget forskellige billeder i sidste ende fordi "baggrunden" aldrig er ens og fordi man kan skifte til et helt andet sted ved at gå bare 100 meter.

Der blev taget udgangspunkt i "skov".

Vi gik til en skov og fandt et passende sted og så blev der eksperimenteret lidt med location.

Herefter blev shootet varieret ved at vi gik til en vej lige ved siden af skoven. 

Se galleriet for at se billeder fra shootet.